• Interview PloesiePloesie

  Interview door Chantall van den Heuvel [bekend van o.a. PloesiePloesie.nl en Maanisch.com] over mijn katers en over KiekeboeKAT Originals. Een PloesiePoesie is een 100% unieke en 100% handgemaakte pluchen knuffelpoes en dat verklaart meteen de naam van deze site; ploesje poesjes! Deze bijzondere knuffel-kunstwerkjes maak ik met foto's van een echte kat als voorbeeld, zodat je een PloesiePoesie van je eigen kat of poes op de bank of in de vensterbank kunt zetten! Meow! www.maanisch.com www.ploesieploesie.nl foto's door Shirley Ganzek

  Download PDF
  ploesiepoesie.nl/ploesieblog/ploesie-blog/page/8/
 • Kattenliefde - 6 mei 2014

  Artikel over mijn KiekeboeKAT Originals, schilderijtjes van katten, in een Poezenmagazine. De Poezen Shop - La Boutique du Chat - The Cat Store - Der Katzen Shop.


  www.depoezenshop.com
 • Reis van de Heldin - Reisgids

  Interview voor Reis van de Heldin door Peter de Kuster. Het pad van de Heldin is er een van slimheid en intuïtie, van circulaire logica, van “kindness”, van creativiteit die zo krachtig is de wens werkelijkheid wordt en de het de wereld verandert. Het is een pad van geboorte en van afwachten of die van beschermster, maar nooit van passiviteit. En iedere vrouw die zich op het pad naar binnen begeeft, op de weg van avontuur of van moederschap of wijsheid, volgt dit. Dit van van de mythische reis van de Heldin. Het is belangrijk je te realiseren dat wij niet vrouwen zijn die deze Grote Moeder Godin channelen of pretenderen haar te zijn, nee, wij zijn de Grote Moeder Godin die pretendeert voor een leven op Aarde een “mortal woman” te zijn….”

  Download PDF
  www.reisvandeheldin.nl
 • De Limburger Limburgs Dagblad

  Vermelding van expositie bij Galerie Dabekaussen Sittard. 2012. Met foto van mijn 6 delige serie Carnival des Animaux.


 • De Limburger Limburgs Dagblad

  Artikel 'Taxi vol vrolijkheid' Over mijn serie van 6 ronde schilderijen: Carnival des Animaux - als sticker op E-Taxi in Amsterdam

  Download PDF
  www.taxielectric.newmasterartist.com
 • B-Vision

  Artikel over het Trafohuisjes Project in Heer, Maastricht. StreetArt op 12 electriciteits kasten van Enexis en Essent in opdracht van Buurtplatform Heer en gemeente Maastricht. Samen met Esther Janssen aka De Beelddenker en ik, Wendy bij de Ley aka She Thinks in Colors. She Thinks in Murals.


  www.bvision.nl/2014/06/29/projecten-in-heer-1-soudantstraat/
 • De Limburger/Limburgs Dagblad

  Artikel over ons project ' Kunst in de Wijk'. In samenwerking met projectleider en kunstenares Esther Janssen aka De Beelddenker hebben wij in opdracht van de Gemeente Maastricht en het Buurtplatform Heer: 12 Trafohuisjes beschilderd en beschermd tegen graffiti. Ongeveer 80 procent van de schetsen heb ik ontworpen en het het grafisch ontwerp en website.

  Download PDF
  www.trafokunstheermaastricht.wordpress.com
 • Trafohuisjes Heer Boekje/Wandelgids

  Boekje over het Trafohuisjes Project van Esther Janssen en mij; 12 electriciteitskasten van o.a. Enexis en Essent beschilderen in Heer-Maastricht. Informatie, foto's en Wandelroute. Het boekje/wandelgids is te verkrijgen bij Het Platform Heer en VVV Maastricht. Ook kunt u het hele boekje bekijken op de website www.trafokunstheermaastricht.wordpress.com. Tevens kunt u op de website de Wandelroute downloaden, ook als u hier beneden op de PDF klikt.

  Download PDF
  trafokunstheermaastricht.wordpress.com/media/wandelgids/
 • De Limburger-limburgs Dagblad

  Artikel over Loods18 - Expositie 'Kunst Super'. Organisatie door Arlaque de Clerque en Wendy bij de Ley. Dec. 2014

  Download PDF
  www.artarlaque.com
 • Ut Platvorm

  Artikel over de Kunst Super bij LOODS18. Die Arlaque de Clerque en ik samen georganiseerd hebben. Expositie van een weekend met laagdrempelig entree ... Zie voor het hele artikel de link beneden ... Info over Loods18 -www.artarlaque.com

  Download PDF
  utplatvorm.nl/index.php/category/kunst/
 • Quramitry - Antoine Putz

  Wendy bij de Ley (aka she thinks in colors) maakte een prachtig, indrukwekkend schilderij welk geînspireerd is op dit kerstlied. Het betreft een experimentele samenwerking tussen muziek en schilderkunst! Inspiratie vloeide bij Wendy automatisch door de mooie tekst en uitleg bij het lied en dit schilderij is het resultaat! Dit schilderij wordt gebruikt als begeleidend artwork bij dit kerstlied.


  www.antoineputz.nl/quramitry-bloomfields-christmas/
 • UTPlatvorm

  Heel fijn artikel in Ut Platvorm Interview over mijn kunst en deelname aan theater evenement [muziek] van Butterflies Moves aanstaande zaterdag bij Theater Karroessel Geleen. Door Jos Nabuurs. [Samen met Michael Raven singer songwriter met Celliste Roos, Red Sheeran, Pavarna en Grim TIm en dans( digitaal) en poëzie zaterdagavond. Het wordt wederom een bijzondere avond in de Karroessel Theater te Geleen. Butterflies Moves op locatie] www.karroesel.nl. Foto's door Shirley Ganzek!!!

  Download PDF
  utplatvorm.nl/index.php/zij-denkt-in-kleuren-het-artistieke-kenmerk-van-wendy-bij-de-ley/
 • ConteXt - Enexis magazine Dec. 2014

  Artikel over het Trafohuisjes Project: 12 electriciteits kasten hebben wij, Esther Janssen/De Beelddenker en ik/SheThinksincolors/ShethinksinMurals, beschilderd in Heer, Maastricht. In opdracht van BuurtPlatform Heer-Gemeente Maastricht. Voor meer info


  www.trafokunstheermaastricht.wordpress.com